Je bekijkt nu Tafel stylen als een pro

Tafel stylen als een pro

Tafel Stylen voor nog meer plezier aan tafel. 

Wie houdt er niet van een goede maaltijd? En wat is er nu fijner dan een goede maaltijd delen met vrienden en familie? Samen eten is een van de oudste tradities die we hebben en het is een traditie die vandaag de dag nog steeds sterk is. Een van de beste dingen van het delen van een maaltijd is dat het ons de kans geeft om te vertragen en te genieten van het voedsel dat we eten. 

We leven in een wereld waarin we constant worden gebombardeerd met prikkels en het kan moeilijk zijn om de simpele dingen in het leven te waarderen. Maar als we aan tafel gaan zitten, hebben we de mogelijkheid om echt van de smaken en geuren van het eten te genieten. En dat is echt een geweldige ervaring. 

Een ander groot voordeel van samen eten is dat het ons de kans geeft om contact te maken met anderen. In onze snelle wereld is het gemakkelijk om je geïsoleerd en alleen te voelen. Maar als we samen aan tafel eten, creëren we banden die een leven lang meegaan. Dus neem de volgende keer dat u aan tafel gaat zitten even de tijd om het eten en het gezelschap te waarderen. Het zal de maaltijd des te aangenamer maken. 

Stijlvolle tafelaankleding begint met de juiste basis: een schoon tafelkleed of lopers in een bijpassende kleurstelling. Afhankelijk van het thema van het diner kies je kleuren  die passen bij de gelegenheid. Dit is de kans om de stemming te bepalen en de sfeer van het etentje te creëren. Als je een formeel diner plant, kies dan voor donkere kleuren zoals marineblauw of zwart, of voor een informeel diner kan je kiezen voor fellere kleuren zoals fuchsia of geel. Welke kleur je ook kiest, zorg ervoor dat je trouw blijft aan het thema en laat de kleuren door de kamer terugkomen, van het tafelkleed tot het serviesgoed tot de servetten.

Creëer een visueel middelpunt op je tafel met een prachtig middelpunt. Terwijl het servies de ster van de tafel zal zijn, kan het kiezen van een middelpunt een vleugje elegantie aan de tafel toevoegen. Bloemen zijn vaak een populaire keuze voor diner-centerpieces, hoewel je voor iets ongewoons kunt gaan, zoals sierlijke kandelaars of een doe-het-zelf-decorstuk.

Houd rekening met het algehele uiterlijk van de tafel en kies iets dat erbij past zonder af te leiden van het algemene thema. Als je een etentje in de buitenlucht hebt, kan het toevoegen van eenvoudige elementen zoals wijnstokken of gebladerte echt de toon zetten en textuur aan de tafel toevoegen. 

Denk na over balans en symmetrie bij het indelen van de couverts. Elke couvert moet een basisset keukengerei bevatten, zoals vorken, messen en lepels. De exacte hoeveelheid keukengerei is afhankelijk van de gerechten die je wilt serveren. Voor een vijfgangendiner zal bijvoorbeeld meer keukengerei nodig zijn dan voor een driegangendiner. Zorg er bij het rangschikken van de couverts voor dat je een evenwichtig en symmetrisch beeld creëert door het keukengerei gelijkmatig uit elkaar te plaatsen. Dit zal bijdragen aan de algehele elegantie van de tafel en zal het diner soepeler laten verlopen. 

Let op de kleine details die een grote indruk maken, zoals servetringen en unieke peper- en zoutvaatjes. Deze details kunnen het uiterlijk van de tafel  naar een hoger niveau tillen en zullen zeker indruk maken op je gasten. Als je een formeel diner organiseert, kies dan voor stoffen servetten en mooie servetringen. Voor een meer informele bijeenkomst kun je kiezen voor papieren servetten en maak je eigen unieke servetringen met trendy materialen zoals touw of lint. 

Geef elke couvert een persoonlijk tintje met een handgeschreven naamplaatje of naamkaartje. Deze extra touch zal ervoor zorgen dat je gasten zich extra speciaal voelen en zal een leuk aandenken zijn om mee naar huis te nemen. Als je je bijzonder creatief voelt, wat dacht je ervan om je eigen naamkaartjes te maken met een stukje touw of lint dat in een strik om elke kaart is gebonden. Door het materiaal af te stemmen op het thema van het diner wordt de sfeer verhoogd en krijgt uw tafel een persoonlijk tintje. Een stijlvolle tafel dekken is de sleutel tot samen eten. 

Elk diner, formeel of niet, zal een geweldig cadeau zijn en je zult merken dat je met meer aandacht en plezier zult eten.