Je bekijkt nu Afvallen voor altijd
Afvallen

Afvallen voor altijd

Vaak krijg ik de vraag of Beneatly ook helpt bij afvallen, vooral van mensen die al veel verschillende diëten hebben geprobeerd. En door de jaren heen hebben ze veel gewicht verloren maar helaas ook weer gewonnen. En, ik herken me hier enorm in. Want ook ik hoorde bij deze groep. Ik ben 36 kilo afgevallen en ook 24 kilo aangekomen. Een kleine rekensom leert dat ik nu 12 kilo lichter ben dan mijn zwaarste punt. Met mijn 57 kilo en maat 36 ben ik meer dan tevreden en voel me enorm fit. Maar, goh wat had ik graag jaren terug geweten wat ik nu weet.

Het draait om je levensstijl en daarbij hoort een kleiner bestek. Want afvallen met een kleiner bestek is een verrassend effectieve methode die steeds meer aandacht krijgt binnen de wereld van gewichtsverlies. Het idee hierachter is eenvoudig: door kleinere lepels en vorken te gebruiken, neem je kleinere happen en eet je langzamer. Dit helpt je lichaam om op tijd signalen van verzadiging te registreren, waardoor je minder snel te veel eet.

Wanneer je met kleiner bestek eet, verleng je de tijd die je nodig hebt om een maaltijd te consumeren. Dit kan je hersenen de kans geven om beter op te merken wanneer je vol zit. Onderzoek suggereert dat het ongeveer 20 minuten duurt voordat je hersenen de signalen van verzadiging ontvangen die aangeven dat je genoeg hebt gegeten. Langzamer eten kan dus voorkomen dat je te veel calorieën binnenkrijgt voordat je lichaam aangeeft dat het vol is.

Daarnaast kan het gebruik van kleiner bestek ook bijdragen aan bewust eten. Bewust eten houdt in dat je aandacht besteedt aan wat je eet, hoe het smaakt, en hoe het voelt. Dit verhoogt je eetervaring en kan ervoor zorgen dat je meer geniet van je maaltijden, zelfs als je minder eet.

Zo is het gebruik van een kleiner bestek een zeer waardevol hulpmiddel bij gewichtsverlies. Diëtisten raden dan ook vaak aan om te gaan eten met kinderbestek of ontbijt bestek. Met Beneatly heb je het eetvolume van een kinderbestek, maar de lengte en het design van regulier bestek. Hierdoor blijft je maaltijd bijzonder en sociaal. Zo heb je het beste van twee werelden.

Je leert jezelf hiermee om over te gaan op een levensstijl, een echt ander eetpatroon. En laat dat nu de basis zijn voor permanent gewichtsverlies.